Xyhlo, bescherming voor gevelbekleding

Xyhlo biofinish is een duurzame en milieuvriendelijke methode voor het beschermen van hout in met name buitentoepassingen en is ideaal te gebruiken voor houten gevelbekleding. Naast de milieuvriendelijke eigenschappen van Xyhlo biofinish, beschermt het de gevelbekleding voor vele jaren, is het onderhoudsvriendelijk en heeft de unieke eigenschap om beschadigingen aan het hout zelf te herstellen zonder dat een extra behandeling nodig is.

Duurzame houten gevelbekleding

Met Xyhlo biofinish wordt er een biologische zwarte beschermlaag op de houten gevelbekleding aangebracht door de gevelbekleding eerst te impregneren met een natuurlijke olie en daarna de biologische coating aan te brengen. Hierdoor wordt minder duurzame houtsoorten langdurig beschermd, zonder dat er milieubelastende technologieën of stoffen voor nodig zijn. Xyhlo biofinish verlengt zo de levensduur van de houten gevelbekleding met vele jaren.

Natuurlijke gevelbekleding

De biologische coating die wordt gebruikt bij Xyhlo biofinish is samengesteld op basis van een ongevaarlijke en in de natuur vrij voorkomende schimmel. De actieve cellen in deze schimmel hebben een zwarte kleur. Hierdoor kleurt het hout na aanbrengen van de biofinish ook zwart. Na het verstrijken van de technische levensduur kan het biologisch verduurzaamde hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke kringloop. Zo wordt aan het einde van de levenscyclus geen extra kooldioxide toegevoegd aan onze atmosfeer. Xyhlo biofinish geeft niet af of laat het vlekken na. De houten gevelbekleding wordt kant en klaar aangeleverd. Het aanbrengen van de coating geschiedt voor levering van de gevelbekleding.

Onderhoud gevelbekleding

Xyhlo biofinish is een onderhoudsarme coating op houten gevelbekleding. De in het hout gebrachte olie dient als voedingsbodem voor de gebruikte schimmels. Om de levensduur te verlengen van de coating kan de houten gevelbekleding na een jaar of 10 eens per 3 tot 5 jaar worden nabehandeld met olie. Aanbrengen met een verfroller is dan voldoende. Daarnaast is de biofinish in staat beschadigingen zelf te herstellen. Bij barsten of scheuren van het hout of bij beschadigingen door externe krachten herstelt de biofinish zichzelf.

Voordelen voor gevelbekleding

Xyhlo biofinish biedt grote voordelen voor gebruik op gevelbekleding. Niet alleen door de milieuvriendelijke wijze van verduurzaming van het hout, maar ook omdat er minder onderhoud nodig is. We zetten alle voordelen op een rij:

  • Zeer duurzaam, verlengt de levensduur van houten gevelbekleding met vele jaren
  • Zelfherstellend bij beschadigingen
  • Beschermt tegen UV-straling en andere schimmels
  • Onderhoudsarm
  • Concurrerende prijsstelling
  • Direct te verwerken (wordt gebruiksklaar afgeleverd)
  • 100% natuurlijke materialen
  • CO2 neutraal
  • Na gebruik alleen natuurlijk afval
  • Draagt bij aan het circulaire systeem

Prijs gevelbekleding met Xyhlo

De kosten voor houten gevelbekleding met Xyhlo biofinish zijn zeker niet duurder dan de kosten van composiet gevelbekleding. Daarbij komt dat hout vaak makkelijker te bewerken is en 100% duurzaam is. Ook met Xyhlo biofinish blijft de gevelbekleding 100% natuurlijk.

Houten gevelbekleding met Xyhlo biofinish is een milieuvriendelijk alternatief voor:

Momenteel worden de eerste pilotprojecten met Xyhlo biofinish in combinatie met Europees zachthout opgeleverd of zijn al opgeleverd. Één van die projecten is het volledig nieuwe en duurzame zorgcentrum Da Costa in Putten (Gelderland).

Vraag nu een proefstukje Xyhlo aan!

Wilt u kennis maken met het milieuvriendelijke en CO2-neutrale Xyhlo biofinish? Vraag dan geheel vrijblijvend een proefstukje zachthout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish en overtuig uzelf van deze unieke natuurlijke houtbescherming.

Meer info