Xyhlo in de woningbouw

Het speerpunt waarop overheden de komende jaren inzetten bij de woningbouw is efficiëntie, duurzaamheid en energiebesparing. Er worden meer en meer ‘groene’ woningen gebouwd waarbij bestaande technieken als spouwmuurisolatie en zonnepanelen verder worden aangevuld met warmteterugwinning, groene energie en natuurlijk het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

Een van de meest milieuvriendelijke materialen in de woningbouw is hout. Dit bouwmateriaal heeft zich door de eeuwen heen bewezen als duurzaam en betrouwbaar. Hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen. Het is een natuurproduct met een warme uitstraling. Hout is daarnaast sterk, isolerend en eenvoudig te onderhouden.

Naast het gebruik van hout in de woningbouw als bouwmateriaal, wordt het ook gebruikt voor gevelbekleding, schuren, overkappingen en schuttingen. Wanneer er voor deze toepassingen zachthout wordt gebruikt zoals grenen en vuren, dan moet het hout worden beschermd tegen de klimatologische invloeden, bacteriën, mariene organismen en insecten. Hiervoor zijn globaal twee methoden. Het aanbrengen van een conserverende vloeistof op of in het hout of het thermisch of chemisch modificeren van het hout. Deze twee methoden zijn niet erg milieuvriendelijk vanwege het gebruik van toxische stoffen en het energie-intensieve karakter.

Milieuvriendelijke woningbouw

Een milieuvriendelijk alternatief voor het verduurzamen van hout voor de woningbouw is Xyhlo biofinish. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke biologische beschermlaag. Hiermee wordt hout verduurzaamd, zonder gebruik van milieubelastende technologieën of chemicaliën.

Houten gevelbekleding, schuren, overkappingen en schuttingen met Xyhlo biofinish zijn in staat zichzelf te herstellen bij beschadigingen, bijvoorbeeld door scheuren of barsten, maar ook bij beschadiging van buitenaf. Xyhlo biofinish bestaat uit 100% natuurlijke en lokale grondstoffen en na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop.

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Wilt u kennis maken met Xyhlo biofinish? Lees dan meer over deze unieke natuurlijk bescherming voor hout in de woningbouw of vraag geheel vrijblijvend een proefstukje zachthout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish

Meer over Xyhlo biofinish     Proefstukje aanvragen