Toepassingen Xyhlo biofinish

Hout wordt al heel lang gebruikt als bouwmateriaal. Het heeft door de eeuwen heen bewezen duurzaam en betrouwbaar te zijn. Hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen. Echter zijn de Europese houtsoorten doorgaans niet erg duurzaam.

De bestaande methoden om hout te verduurzamen zijn doorgaans niet erg milieuvriendelijk vanwege het gebruik van toxische stoffen en/of het energie-intensieve karakter. Maar er is nu een milieuvriendelijk alternatief; Xyhlo biofinish. Hout behandelt met Xyhlo biofinish kan voor veel met name buitentoepassingen worden gebruikt. De bekendste zijn in de woningbouw en houten gevelbekleding.

Xyhlo in de woningbouw

In de komende jaren worden meer en meer ‘groene’ woningen gebouwd. En een van de meest milieuvriendelijke materialen in de woningbouw is hout. Hout heeft duidelijke voordelen ten opzichte van alle andere gebruikte materialen. Echter moet Europees zachthout worden beschermd tegen klimatologische invloeden. Met Xyhlo biofinish kan hout voor de woningbouw 100% natuurlijk worden verduurzaamd.

Xyhlo en gevelbekleding

Xyhlo biofinish is ideaal voor het 100% natuurlijk verduurzamen van van houten gevelbekleding. Het beschermt de houten gevelbekleding niet alleen voor vele jaren, maar heeft tevens de unieke eigenschap om beschadigingen aan het hout zelf te herstellen. Daarnaast is houten gevelbekleding behandeld met Xyhlo biofinish onderhoudsvriendelijk en natuurlijk is houten gevelbekleding met Xyhlo biofinish zeer milieuvriendelijk.

Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden het milieuvriendelijke Xyhlo biofinish te gebruiken, zoals bij overkappingen, schuren, schuttingen etc. Hieronder vindt u een selectie van de projecten die al uitgevoerd of worden uitgevoerd met Xyhlo biofinish. Klik hier om al onze projecten te bekijken.

Villa in Berchem (België) met houten gevelbekleding

Villa aan De Loskade Groningen

Zorgcentrum Da Costa in Putten, twee jaar later…

Villa in Enschede met houten gevelbekleding

Landhuis in Langbroek met houten gevelbekleding

Villa met matzwarte houten gevelbekleding

Restauratie schuur Wayenstein (Utrecht)

Schuur Wassenaar (Zuid-Holland)

Villa in Markelo (Overijssel)

Biobased woning – Groningen

Project Villa Fitzgerald – Amsterdam

Zorgcentrum Da Costa – Putten