Kosten Xyhlo biofinish

Europees zachthout met Xyhlo biofinish heeft een zeer concurrerende prijsstelling. Het totale kostenniveau van zachthout met Xyhlo biofinish is niet significant hoger dan traditionele materialen als hardhout, steen, kunststof, composiet en metaal. Betaalbaar milieuvriendelijk bouwen noemen we dat bij Xyhlo.

Prijsstelling zachthout met Xyhlo biofinish

De totale aanschafkosten van Europees zachthout behandeld met Xyhlo biofinish liggen op een vergelijkbaar niveau of zelfs een lager niveau als de aanschaf van minder milieuvriendelijke materialen. Zo bedragen bijvoorbeeld de aanschafkosten van houten gevelbekleding behandeld met Xyhlo biofinish tussen 30 en 50 Euro per m2 ex btw afhankelijk van gekozen houtsoort en oliedoordrenking.

De onderhoudskosten van hout met Xyhlo biofinish zijn, mede dankzij het zelfherstellend vermogen van de biologische beschermlaag, relatief laag. Slechts eens per 5 jaar dient het hout te worden nabehandeld met natuurlijke lijnolie. Dit kan gewoon worden aangebracht met bijvoorbeeld een verfroller.

We hebben specifiek voor gevelbekleding het prijsniveau van zachthout met Xyhlo biofinish vergeleken met andere veel gebruikte andere materialen (zie grafiek).

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van milieuvriendelijk verduurzaamd hout? Neem dan contact op met een van de verkooppunten of vraag geheel vrijblijvend een proefstukje hout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish

Verkooppunten Xyhlo biofinish     Proefstukje aanvragen