Duurzame bouwmaterialen

Wanneer we spreken over duurzame bouwmaterialen, dan hebben we het over materialen die met een gering effect op het milieu zijn gemaakt. Maar ook over natuurlijke en hernieuwbare bronnen, de effecten op het energieverbruik bij de productie van de duurzame bouwmaterialen, het transport, de verwerking, de gevolgen voor het gebruik van de duurzame bouwmaterialen en het al dan niet vrijkomen van schadelijke stoffen.

Duurzaamheid mag niet gelijk worden gesteld aan milieuvriendelijkheid. Het omvat meer dan dat. Er moet bij duurzame bouwmaterialen bijvoorbeeld ook rekening worden gehouden met de economische en sociale aspecten.

Hout met Xyhlo is een duurzaam bouwmateriaal

Het is duidelijk dat we als maatschappij duurzamer zullen moeten gaan leven en bouwen. En dus ook duurzame bouwmaterialen moeten gaan verwerken. Hout met Xyhlo biofinish is zo’n duurzaam bouwmateriaal. Hout is de belangrijkste zichzelf vernieuwende natuurlijke grondstof die voortdurend wordt aangemaakt.

Xyhlo biofinish project Putten 3

Duurzame gebouwd zorgcentrum Da Costa in Putten

En Xyhlo biofinish is 100% natuurlijk en wordt met weinig milieubelasting gemaakt. De levensduur van het hout wordt met Xyhlo biofinish aanzienlijk verlengd (meer dan een duurzaamheidsklasse) en na gebruik zullen deze duurzame materialen geen milieubelastend afval achterlaten. Het hout, de levende schimmelcoating en de gebruikte lijnolie kunnen volledig worden teruggezet in de natuur zonder enig gevolg voor het milieu.

Het beschermen van hout met Xyhlo biofinish is niet duurder dan het behandelen van hout met bijvoorbeeld milieubelastende beitsen of verfsoorten. Naast het toxisch karakter van deze traditionele houtverduurzaming dienen deze middelen (verf en beits) om de circa 5-10 jaar opnieuw te worden aangebracht. En aan het einde van de levensduur kan het behandelde hout niet terug in de natuur.

Ook duurzaam bouwen met Xyhlo biofinish

Wilt u kennis maken met een uniek duurzaam bouwmateriaal? Lees dan meer over Xyhlo biofinish of vraag geheel vrijblijvend een proefstukje hout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish

Meer over Xyhlo biofinish     Proefstukje aanvragen