Biofinish, duurzaam & milieuvriendelijk

Xyhlo biofinish is een duurzame en 100% milieuvriendelijke methode voor het beschermen van hout in met name buitentoepassingen. Het is volledig gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en een milieuvriendelijk procedé. Xyhlo biofinish beschermt het hout niet alleen voor vele jaren, maar heeft zelfs de unieke eigenschap om beschadigingen zelf te herstellen zonder dat een extra behandeling nodig is.

Milieuvriendelijk procedé

Xyhlo biofinish is een milieuvriendelijk procedé. Bij Xyhlo biofinish wordt er namelijk een biologische beschermlaag op het hout gecreëerd door eerst het hout te bewerken met een natuurlijke olie en daarna een biologische coating aan te brengen op basis van een ongevaarlijke en in de natuur voorkomende schimmel. Hierdoor kunnen onze inheemse, minder duurzame houtsoorten toch langdurig beschermd worden, zonder dat milieubelastende technologieën of stoffen voor nodig zijn.

Circulair en CO2 neutraal

Xyhlo biofinish bestaat uit 100% natuurlijke en lokale grondstoffen. Na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop. Xyhlo biofinish hoeft dus ook niet verbrand te worden. En zo wordt aan het einde van de levenscyclus geen (extra) kooldioxide toegevoegd aan onze atmosfeer. Hiermee draagt Xyhlo biofinish bij aan het circulaire systeem en is het CO2 neutraal of klimaatneutraal.

Cradle to cradle

De gedachte achter de cradle to cradle filosofie is dat alle gebruikte materialen na hun levensduur in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Omdat hout behandeld met Xyhlo biofinish volledig door de natuur wordt opgenomen, zonder schade of gevaar aan de natuur, is dit hout weer het voedsel voor nieuwe organismen in de natuur: waste equals food.

Zelfherstellend vermogen

Met Xyhlo biofinish wordt een zwarte levende beschermlaag gevormd die in staat is zichzelf te herstellen bij beschadigingen. Bijvoorbeeld door scheuren of barsten, maar ook bij beschadiging van buitenaf. Xyhlo Biofinish wordt in de eerste gebruiksjaren zelfs beter, in tegenstelling tot conventionele coatings, die vanaf het eerste moment achteruit gaan en in de loop van de tijd altijd moeten worden vernieuwd.

Duurzame bescherming

Het werkingsprincipe van de beschermende biologische coating is gebaseerd op de aanwezigheid van actieve schimmelcellen en chlamydosporen die door biopolymeren aan het hout hechten. Xyhlo biofinish beschermt niet alleen tegen klimatologische omstandigheden, maar ook tegen degradatie door UV-straling en andere schimmels.

Voordelen Xyhlo biofinish

Xyhlo biofinish biedt grote voordelen voor toepassingen zoals gevelbekledingen, geluidsschermen en tuinhuisjes. Niet alleen door de milieuvriendelijke wijze van verduurzaming maar ook omdat er minder onderhoud nodig is. We zetten alle voordelen op een rij:

xyhlo-coa183-1-600x400xyhlo-coa183-2-600x400

  • Zeer duurzaam, verlengt de levensduur van hout met minimaal 5 jaar
  • Zelfherstellend bij beschadigingen
  • Onderhoudsarm
  • Direct te verwerken (hout wordt gebruiksklaar afgeleverd)
  • 100% natuurlijke materialen
  • Alleen natuurlijk afval
  • CO2 neutraal
  • Draagt bij aan het circulaire systeem
  • Cradle to cradle filosofie

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Wilt u kennis maken met het milieuvriendelijke en CO2-neutrale Xyhlo biofinish? Vraag dan geheel vrijblijvend een proefstukje zachthout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish en overtuig uzelf van deze unieke nat uurlijke houtbescherming.

Meer info