Een speciaal project waarbij de opdrachtgever Woonpioneers Architecten de opdracht gaf om zoveel mogelijk biobased materialen te gebruiken.

Bij het ontwerp van deze woning is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biobased materialen. Zowel van binnen als aan de buitenkant. Xyhlo biofinish moest t.a.v. de gevelbekleding de concurrentie aangaan met zwarthout en de traditionele zwartere coatings op waterbasis. De keuze voor de biofinish werd door opdrachtgeefster Dunja Blaser gemaakt. “Ik was op zoek naar inspiratie voor materialen voor mijn nieuwe woning. Ik wilde graag met biobased materialen werken en kwam bij mijn zoektocht naar nieuwe materialen ook op de website van Materia terecht. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Xyhlo biofinish. Ik had een erg goed gevoel bij het contact met Xyhlo en het prijsniveau van de biobased gevelbekleding was gunstig.”

Woonpioniers vond het spannend om met Xyhlo biofinish te werken. Ze hebben veel ervaring met het verwerken van zwarthout, maar niet veel ervaring met Xyhlo biofinish. Men hoopt in de toekomst vaker dit milieuvriendelijke materiaal te kunnen verwerken in de ontwerpen, aldus Daniël Venneman, architect van Woonpioniers

De bouw van de woning is al begonnen en zowel architect als opdrachtgeefster zijn erg nieuwsgierig naar het eindresultaat.