Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding wordt al jaren gebruikt in de bouwsector. Vaak als alternatief voor hout, beton of andere materialen. Kunststof gevelbekleding is goed bewerkbaar en relatief goedkoop. Vaak wordt kunststof gevelbekleding zo geproduceerd dat het lijkt op een ander materiaal, bijvoorbeeld hout of steen. Het wordt meestal gebruikt in de woningbouw. Het wordt dan gemonteerd op een (vaak gewolmaniseerd) houten ondergrond.

Kunststof niet milieuvriendelijk

Kunststof of plastic gevelbekleding is weliswaar duurzaam, maar verre van milieuvriendelijk of CO2 neutraal. Zowel bij de productie van de basischemicaliën en grondstoffen voor kunststof als bij de productie van de gevelbekleding komen schadelijke stoffen vrij die het milieu aantasten. Na de technische levensduur van de kunststof gevelbekleding kan deze eventueel worden gerecycled, hetgeen ook weer energie kost en afval veroorzaakt. Verbranden in een afvalverwerkingsinstallatie is een andere optie. Worden ze niet gerecycled of verbrand, dan wordt het afval niet opgenomen in de natuur.

Alternatief voor kunststof

Een goed en milieuvriendelijk alternatief voor kunststof gevelbekleding is houten gevelbekleding behandeld met Xyhlo biofinish, een duurzame en milieuvriendelijke biologische beschermlaag. Hiermee wordt hout verduurzaamd, zonder gebruik van milieubelastende technologieën of chemicaliën. Hout met Xyhlo biofinish is in staat zichzelf te herstellen bij beschadigingen, bijvoorbeeld door scheuren of barsten, maar ook bij beschadiging van buitenaf. Xyhlo biofinish bestaat uit 100% natuurlijke en lokale grondstoffen en na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop.

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Wilt u meer weten over een milieuvriendelijk alternatief voor kunststof gevelbekleding? Lees dan meer over Xyhlo biofinish of vraag geheel vrijblijvend een proefstukje hout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish

Meer over Xyhlo biofinish     Proefstukje aanvragen