Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding wordt gemaakt van een fantastisch natuurproduct met een warme uitstraling. Hout is sterk en goed te bewerken. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt in de grond-, weg- en waterbouw. Ook in de bouwsector wordt hout veel toegepast, bijvoorbeeld als gevelbekleding.

Onbehandelde houten gevelbekleding is goed te recyclen en er zijn geen grote hoeveelheden energie voor nodig om dit te doen. Wanneer het niet kan worden gerecycled, kan het worden gebruikt om groene energie te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout. Hierdoor is het gebruik van hout voor energie volledig CO2 neutraal. Hout is ook biologisch volledig afbreekbaar zodat toekomstige generaties niet met afval opgescheept worden.

Houten gevelbekleding beschermen

De Europese houtsoorten zijn doorgaans niet erg duurzaam. Wanneer deze soorten gebruikt worden voor buitentoepassingen, moeten deze beschermd worden tegen o.a. klimatologische invloeden, bacteriën, mariene organismen en insecten. Hiervoor zijn globaal twee methoden, aanbrengen van een conserverende vloeistof op of in het hout en het thermisch of chemisch modificeren van het hout. Deze methoden zijn niet erg milieuvriendelijk vanwege het gebruik van toxische stoffen en het energie-intensieve karakter. Maar er is nu een milieuvriendelijk alternatief.

Milieuvriendelijke verduurzaming

Een milieuvriendelijk alternatief voor het verduurzamen van houten gevelbekleding is Xyhlo biofinish. Dit is een duurzame en milieuvriendelijke biologische beschermlaag. Hiermee wordt hout verduurzaamd, zonder gebruik van milieubelastende technologieën of chemicaliën. Houten gevelbekleding met Xyhlo biofinish is in staat zichzelf te herstellen bij beschadigingen, bijvoorbeeld door scheuren of barsten, maar ook bij beschadiging van buitenaf. Xyhlo biofinish bestaat uit 100% natuurlijke en lokale grondstoffen en na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop.

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Wilt u kennis maken met Xyhlo biofinish? Lees dan meer over deze unieke natuurlijk bescherming voor houten gevelbekleding of vraag geheel vrijblijvend een proefstukje zachthout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish

Meer over Xyhlo biofinish     Proefstukje aanvragen