was successfully added to your cart.

Xyhlo biofinish op Innovation expo 2016

By 16 april 2016Nieuws

Xyhlo biofinish op Innovation expo 2016

Ruim 5500 mensen bezochten op 14 april 2016 de Innovation Expo, waar zo’n 200 exposanten hun innovaties presenteerden. En één van die innovaties was Xyhlo biofinish.

Xyhlo biofinish op Innovation expo 2016 (2)Er waren ruim 40 sprekers tijdens de Innovation Expo 2016 te Amsterdam, onder hen waren onder andere Mark Rutte, Henk Kamp, Eva Gladek en Martijn Aslander. Tevens zorgt EU-voorzitterschap van Nederland voor een grote vertegenwoordiging van de Europese Commissie. Duizenden ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en innovators kwamen samen om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Meer dan 150 innovaties worden op het EYE-terrein in Amsterdam Noord getoond.

Biobased house

Xyhlo biofinish op Innovation expo 2016 (1)Om 10 uur startte het event met de opening van het Biobased demonstratiehuis. Patrick Schreven van Bouwbedrijf ORGA Bouw en één van de initiatiefnemers van het huis overhandigde minister Kamp de sleutel, waarna het huis vol liep met belangstellenden. Bijna alle materialen zijn duurzaam. Het huis is gebouwd van hout verduurzaamd met Xyhlo biofinish, het isolatiemateriaal van houtvezel, de muren geverfd met lijnolieverf en de tapijten gemaakt van oude visnetten. De elektriciteit komt van schone energiebronnen: op het dak liggen zonnepanelen en ter plekke wordt elektriciteit uit levende planten opgewekt. Een hightech huis in een groen jasje.