was successfully added to your cart.

Xyhlo FSC en PEFC gecertificeerd

By 1 februari 2017In de media

Xyhlo FSC en PEFC gecertificeerd

Een betere en schonere wereld, daar geloven wij in bij Xyhlo. Dus maken we een 100% natuurlijke en milieuvriendelijke houtbescherming op basis van een vrij in de natuur voorkomende schimmel en natuurlijke lijnolie.

Maar hoe zit het dan met het hout dat we behandelen met Xyhlo biofinish? Is dat wel verantwoord gewonnen en komt dat voort uit duurzaam bosbeheer? Het hout dat we voor Xyhlo biofinish gebruikten, kwam altijd al uit duurzaam beheerd bossen. Maar sinds 25 januari 2017 zijn we ook officieel PFC en PEFC gecertificeerd. Niet alleen een 100% natuurlijke biofinish, maar ook het hout dat 100% zeker verkregen wordt uit duurzaam beheerde bossen. En daar zijn we maar wat trots op.

PFC en PEFC

Duurzaam bosbeheer is belangrijk voor nu en in de toekomst. Door te kiezen voor hout uit duurzaam beheerde bossen, wordt grootschalige vernietiging van deze bossen een halt toegeroepen. Door certificering van bos en de handelsketen wordt de herkomst van hout uit duurzaam beheerd bos aangetoond. Wereldwijd zijn er twee internationaal erkende systemen voor certificering van duurzaam bosbeheer en de handelsketen: PEFC™ en FSC®. Zij garanderen dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.