Ervaar Xyhlo biofinish zelf

Xyhlo biofinish is een duurzame en milieuvriendelijke methode voor het beschermen van hout in buitentoepassingen. Het is volledig gebaseerd op natuurlijke grondstoffen en een milieuvriendelijk procedé. Het is ideaal voor onder meer houten gevelbekleding, schuren, overkappingen en schuttingen. Nieuwsgierig naar Xyhlo biofinish? Ervaar het zelf en vraag vrijblijvend een gratis proefstukje aan.

Milieuvriendelijke houtbescherming

Met Xyhlo biofinish wordt er een biologische beschermlaag op het hout aangebracht door eerst het hout te impregneren met natuurlijke lijnolie en daarna een biologische coating aan te brengen op basis van een ongevaarlijke en in de natuur voorkomende schimmel. Hierdoor kunnen inheemse, minder duurzame houtsoorten toch langdurig worden beschermd, zonder dat milieubelastende technologieën of stoffen voor nodig zijn.

Xyhlo biofinish bestaat uit 100% natuurlijke en lokale grondstoffen. Na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop. Xyhlo biofinish hoeft dus ook niet verbrand te worden. En zo wordt aan het einde van de levenscyclus geen (extra) kooldioxide toegevoegd aan onze atmosfeer. Hiermee draagt Xyhlo biofinish bij aan het circulaire systeem en is het CO2 neutraal of klimaatneutraal.

Naast de milieuvriendelijke eigenschappen van Xyhlo biofinish, beschermt het ’t hout voor vele jaren, is het onderhoudsarm en heeft de unieke eigenschap om beschadigingen aan het hout zelf te herstellen zonder dat een extra behandeling nodig is.

Proefstukje Xyhlo aanvragen

Wilt u kennis maken met het innovatieve en milieuvriendelijke Xyhlo biofinish? Vraag dan geheel vrijblijvend een proefstukje hout aan met Xyhlo biofinish. Overtuig uzelf zo van deze unieke 100% natuurlijke houtbescherming. Vul onderstaand formulier in en we sturen per ommegaande een gratis proefstukje naar u toe!