Duurzame houtcoating

Xyhlo biofinish is volledig circulair. De coating en de olie bestaat uit 100% natuurlijke, biologische en lokale grondstoffen. Na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kan dit met de biofinish volledig worden teruggebracht in de natuurlijke kringloop. Hiermee voldoet Xyhlo biofinish ook aan het principe van cradle-to-cradle.

Het met Xyhlo biofinish beschermde hout kan aan het eind van de levensduur worden verbrand en daarmee als biobrandstof kunnen worden gebruikt en dus CO2-neutraal. Maar mooier nog is het om het product al dan niet versnipperd terug te geven aan de natuur zodat ook de volgende generatie bomen van de vrijkomende voedingsstoffen kan groeien. Hout met Xyhlo biofinish creëert in geen geval een afval- of milieuvraagstuk. Integendeel, bij het terug storten in de natuur blijft de vastgelegde CO2 gewoon vastgelegd waarmee het product dan zelfs bijdraagt aan de reductie van CO2 in de atmosfeer.

Bestaande methoden voor de bescherming van hout hebben maatschappelijke en milieutechnische nadelen. Xyhlo biofinish is een milieuvriendelijk alternatief voor met biociden of metaalzouten verduurzaamd zachthout.

Xyhlo versus biociden

Alleen al in Nederland worden jaarlijks vele tienduizenden kubieke meters hout met biociden behandeld. Bovendien worden de 6 miljoen huizen die Nederland rijk is, periodiek geschilderd met een jaarverbruik van duizenden tonnen coatings die biociden bevatten en bijdragen aan de uitstoot van CO2 en VOC’s; Volatile Organic Compounds.

In Europa wordt meer dan 2,3 miljoen ton coating gebruikt voor het beschermen van hout. Wereldwijd bijna 30 miljoen ton per jaar. Daarnaast wordt er meer dan 6,5 miljoen m3 hout chemisch geïmpregneerd. Het gebruik van een milieuvriendelijk alternatief voor chemische oppervlaktebehandelingen en coatings zorgt voor een enorme vermindering van milieuvervuiling en -belasting.

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Wilt u kennis maken met het duurzame Xyhlo biofinish? Vraag dan geheel vrijblijvend een proefstukje zachthout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish en overtuig uzelf van deze unieke natuurlijke houtbescherming.

Nu aanvragen!