Xyhlo biofinish is CO2-neutraal

De termen CO2-neutraal of klimaatneutraal geven aan dat een proces niet bijdraagt aan klimaatverandering. Onbehandeld hout is CO2-neutraal, ook als dat niet gerecycled wordt. Het kan dan worden gebruikt om groene energie mee te produceren. De hoeveelheid CO2 die daarbij vrijkomt, is niet meer dan de bij de groei opgeslagen hoeveelheid CO2 in het hout.

Hierdoor is het gebruik van hout ook voor energie volledig CO2 neutraal. Hout is daarnaast biologisch volledig afbreekbaar zodat toekomstige generaties niet met afval opgescheept worden. Hout is dus een vrijwel ideaal bouwmateriaal.

Echter zijn veel Europese houtsoorten niet erg duurzaam en moeten deze worden beschermd tegen o.a. klimatologische invloeden. De gebruikelijke methoden, het aanbrengen van een conserverende vloeistof of het thermisch cq. chemisch modificeren van het hout, zijn niet erg milieuvriendelijk vanwege het gebruik van toxische stoffen en het energie-intensieve karakter. En daarmee is het gebruik van dergelijk behandeld hout niet CO2-neutraal.

CO2 Neutraal met Xyhlo

Door hout te beschermen met bioresources – het doel van biobased economy, BBE – worden positieve effecten op de CO2 huishouding bereikt. In tegenstelling tot synthetische materialen, zijn hout en een biofinish grotendeels opgebouwd uit vastgelegde atmosferische CO2. Aan het einde van de levenscyclus voegt het geen extra Co2 toe. Het beschermde product is volledig CO2 neutraal.

Maak kennis met Xyhlo biofinish

Wilt u kennis maken met het milieuvriendelijke en CO2-neutrale Xyhlo biofinish? Vraag dan geheel vrijblijvend een proefstukje zachthout aan dat behandeld is met Xyhlo biofinish en overtuig uzelf van deze unieke natuurlijke houtbescherming.

Meer info